Scena Verde – primul teatru de vară din lume realizat din PET-uri

Scena Verde – primul teatru de vară din lume realizat din PET-uri

Scena Verde – primul teatru de vară din lume realizat din PET-uri

Proiectul Scena Verde, desfăşurat sub sloganul „Reciclăm PEnTru Cultură“, a constituit un demers de conştientizare a populaţiei asupra importanţei reciclării şi a reutilizării deşeurilor de ambalaje de tip PET într-un mod creativ.

Timp de 2 luni, peste 70.000 de PET-uri au fost colectate separat în cele 27 de ţarcuri puse la dispoziţie de organizatori şi în containerele colorate din oraşul Cluj-Napoca. Astfel clujenii şi-au ajutat oraşul să deţină prima scenă plutitoare din lume realizată din PET-uri. Iniţiativa aparţine Societății Culturale Filarmonia şi a fost susţinută de Eco-Rom Ambalaje.

Acesta a constat în trei etape care au avut loc în perioada septembrie 2014 – mai 2015: concursul naţional de arhitectură, campania ecologică de colectare a recipientelor de tip PET şi construcţia efectivă a scenei. Pe parcursul acestor etape, 14 localuri clujene au susţinut colectarea separată a deşeurilor de ambalaje de PET şi peste 1.000 de premii şi materiale informative au fost oferite voluntarilor.

scena-verde-santier-peturi

scena-verde2

 

Scena Verde a fost lansată în cadrul unui concert dedicat oferit de Orchestra Simfonică Philharmonia Napocensis sub bagheta dirijorilor Petre Sbârcea și Dalma Kovacs, alături de soprana Ștefania Barz, mezzosoprana Iulia Merca și basul Kopeczi Sandor. Concertul inaugural a fost completat de momente de muzică, film şi balet pe o coregrafie semnată de Silvia şi Mircea Baritchi-Gradea.

De asemenea, organizatorii şi-au propus completarea scenei cu un pavilion arhitectural realizat din paleţi de lemn reciclabil.

Timp de 6 luni, scena a găzduit activităţi cultural-artistice din cadrul proiectului Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015: concerte, piese de teatru, balet, operă. În plus, în perioada 14 iulie – 30 august clujenii au beneficiat de cursuri de dans gratuite, iar începând cu 18 iulie aceştia s-au putut bucura de seri romantice pe lac prin spectacole de tango şi vals. La sfârşitul celor şase luni întreaga cantitate de PET a fost trimisă către reciclare.

scena-verde-lac

scena-verde-noaptea

 

Surse: ecologic.rec.ro, ecoromambalaje.ro

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.