Industria europeană a etichetării va crește în 2017 cu 5 %

Industria europeană a etichetării va crește în 2017 cu 5 %

 

Potrivit specialiștilor de la FINAT, industria europeană a etichetării va crește în 2017 cu 5 %. Conform estimărilor, tehnologiile analoge vor înregistra un declin echivalent cu 12 %, cât reprezintă creșterea etichetării digitale.

75 % din industrie va fi reprezentată de piețele occidentale, în timp ce Estul Europei nu va cumula decât un sfert din totalul afacerilor.

 

1 food_labelling1

O schimbare majoră a volumului de afaceri va fi dată de noile regulamente europene privind etichetarea, regulamente care vor determina modificări în următorii cinci ani. Acestea vor viza industria farmaceutică, industria produselor electrocasnice și industria alimentară. Legat de acest ultim segment, etichetarea nutrițională va avea cel mai mare impact în modificarea volumului afacerilor din domeniul etichetelor.

 

In ceea ce privește industria farmaceutică, afacerile vor crește pe seama noilor regulamente europene care vor viza siguranța medicației și trasabilitatea medicamentelor, concomitent cu securizarea ambalajelor, pentru o mai bună protecție împotriva falsurilor. O componentă deosebit de importantă va fi schimbarea legislației privind medicamentele destinate copiilor, dar și noua legislație referitoare la politicile de hazard din domeniul bio-chimic.

 

1 farma label

În privința materialelor utilizate la etichetare, se consideră că peliculele vor fi cele mai solicitate, creșterea fiind previzionată la 4,7 %, pe acest segment. Un impact deosebit îl va avea și securizarea codificării etichetelor, precum și creșterea cu 5,4 % a volumului ambalajelor secundare. Dintre soluțiile tehnologice cele mai vizate, vor fi cele low-cost.

1 label food

 

Cât despre cerneluri, ca materii prime, se așteaptă ca, pentru 2017, să asistăm la o creștere de 7,3%, pentru ca, până în 2018, creșterea să ajungă la 13 %.

 

Sursa: infopack.ro

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.