Recipiente antidrog pentru siguranța la petreceri

Recipiente antidrog pentru siguranța la petreceri

 

Compania DrinkSavvy a realizat o tehnologie de producere a articolelor din sticlă, avand proprietatea de a-şi modifica nuanta, în contact cu substanţele catalogate drept droguri. Astfel, sticla sau plasticul paharelor ce pot fi utilizate in baruri pentru siguranță, sunt sensibile la psihotrope. Prototipul a fost perfecţionat printr-o subscripţie publică deschisă.

 drinksavvy-cups

Utilizarea paharelor şi paielor care detectează drogurile din băuturi este simplă. „Recipientele antidrog sunt sigure şi uşor de utilizat. Monitorizarea eventualeor substanţe psihotrope din băuturi este permanentă şi discretă. Indiferent că paharul este din plastic sau sticlă produse prin tehnologia dezvoltată de compania noastră, în contact cu drogurile, la baza recipientelor apar dungi de culoare roşie care atenţionează asupra pericolului. La fel, în cazul paielor, acestea îşi modifică culoarea în contact cu halucinogenele”, a precizat Mike Abramson, fondatorul DrinkSavvy.

 paie

Tehnologia permite și depistarea GHB, denumit și drogul violatorilor, dar și a ketaminei. Ele sunt substanțe chimice halucinogene, sedative, fără gust, fără culoare şi fără miros pregnant, ilegale la comercializare în numeroase țări și care sunt utilizate de violatori care le strecoară în paharele cu băuturi ale victimelor, în baruri. Cu ajutorul acestei tehnologii, petrecerile in cluburi vor fi mai sigure pentru femei.

drinksavvy3

Sursa: infopack.ro

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.