5 utilizari surprinzatoare pentru servetelele de bucatarie

Toata lumea crede ca servetelele de bucatarie sunt bune numai sa iti degreseze mainile, blaturile, sa stranga murdaria si sa absoarba cat ai clipi lichidele varsate. Servetele de bucatarie sunt mai mult de atat. Pot avea utilizari surprinzatoare atunci cand ai nevoie de ele.

Inmoaie zaharul brun intarit 

Daca nu ai pastrat zaharul brun intr-un recipient inchis etans, atunci stii ca s-ar putea sa te trezesti cu o masa compacta si tare cand ai nevoie de el. Nu trebuie sa il arunci. Pune-l intr-un bol acoperit cu 1-2 servetele de hartie umezite si lasa-l la temperatura camerei peste noapte. Umiditatea din servetel se va transfera catre zaharul brun si il va face din nou utilizabil.

zahar

 

Pastreaza proaspete ierburile aromatice si legumele

Ai cumparat prea multe si ti-e teama ca se vor ofili in frigider? Nu e nevoie sa iti faci griji! Patrunjelul, mararul, rozmarinul sau busuiocul se vor pastra mai mult timp daca le pui in frigider intr-o punga de plastic, invelite in 1-2 servetele de hartie umezite. Apa din servetel le va impiedica sa se usuce.

 

ierburi

legume

 

Filtru de cafea (la nevoie)

Daca dimineata te trezesti ca ai uitat sa cumperi filtre de cafea, foloseste cu incredere 1-2 servetele de bucatarie. Sunt la fel de eficiente.

filtru

 

Ambalaj pentru paine congelata 

Daca vrei sa congelezi felii de paine sau o paine intreaga si nu vrei sa devina inutilizabile dupa decongelare, inveleste-le inainte in servetele de hartie si apoi pune-le intr-o punga de plastic. La decongelare, servetelele vor absorbi umezeala.

Cel mai bun instrument de curatat porumb 

Stii cat de greu scapi de matasea de pe stiuletii de porumb pe care vrei sa ii pui la fiert. Un servetel de bucatarie umezit e tot ce iti trebuie. Foloseste-l ca sa freci cu el de-a lungul stiuletelui (in sensul invers al cresterii firelor matasoase) si vei scapa de ele foarte usor.

servetele-color

 

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.